smtube not passing URL (%u) parameter

SMTube is a YouTube browser that can be used along with SMPlayer. Let's talk about it.

smtube not passing URL (%u) parameter

Postby CrustyCurmudgeon » Thu Jan 26, 2017 3:21 pm

I'm using smtube 16.7.2 under an up-to-date Linux Mint 18. Seeing several quirky issues as follows:

I'm trying to get smtube to open a download a youtube video URL using "youtube-dl-gui". I've entered the proper commands and parameters in the smtube player settings. When I right-click a video and select the youtube-dl-gui command, youtube-dl-gui opens up as expected. However, smtube fails to pass the URL of the video to the gui. There is no error re: could not get url. %u is entered in the parameter field.

If I right-click and copy the video URL from smtube, then paste it into the opened youtube-dl-gui, it downloads just fine. It seems that youtube-dl-gui either isn't getting the parameter or doesn't understand it.

Second issue - I also can't download from smtube using wget (no response at all) nor can I get it to work with just youtube-dl command-line (again, no response at all). Is there a trick to calling a terminal command from smtube?
CrustyCurmudgeon
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 26, 2017 3:03 pm

Re: smtube not passing URL (%u) parameter

Postby rvm » Fri Jan 27, 2017 12:43 am

CrustyCurmudgeon wrote:I'm using smtube 16.7.2 under an up-to-date Linux Mint 18. Seeing several quirky issues as follows:

I'm trying to get smtube to open a download a youtube video URL using "youtube-dl-gui". I've entered the proper commands and parameters in the smtube player settings. When I right-click a video and select the youtube-dl-gui command, youtube-dl-gui opens up as expected. However, smtube fails to pass the URL of the video to the gui. There is no error re: could not get url. %u is entered in the parameter field.

If I right-click and copy the video URL from smtube, then paste it into the opened youtube-dl-gui, it downloads just fine. It seems that youtube-dl-gui either isn't getting the parameter or doesn't understand it.


It looks like youtube-dl-gui doesn't accept a URL as parameter.

CrustyCurmudgeon wrote:Second issue - I also can't download from smtube using wget (no response at all) nor can I get it to work with just youtube-dl command-line (again, no response at all). Is there a trick to calling a terminal command from smtube?


This is my configuration for youtube-dl:
Executable: x-term
Parameters: -e youtube-dl %u -f 22 -o "/tmp/%(title)s-%(id)s.%(ext)s"
This player supports video sites: checked
rvm
Site Admin
 
Posts: 2690
Joined: Wed Dec 23, 2009 1:25 am
Location: España

Re: smtube not passing URL (%u) parameter

Postby CrustyCurmudgeon » Fri Feb 10, 2017 3:09 pm

rvm wrote:
This is my configuration for youtube-dl:
Executable: x-term
Parameters: -e youtube-dl %u -f 22 -o "/tmp/%(title)s-%(id)s.%(ext)s"
This player supports video sites: checked


Well, yes, that is the default setting from the http://blog.smplayer.info/how-to-downlo ... ew-smtube/ page, ,my bad. It does work, with a few tweaks. Thanks. Still would like to get youtube-dl-gui to accept a URL switch
CrustyCurmudgeon
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 26, 2017 3:03 pm


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest